Milieu

'Werken met respect voor mens en natuur'

Aterion levert Kyocera printproducten en services aan zakelijke klanten in Nederland waarbij de zorg voor het milieu en de maatschappij hoog in het vaandel staan.

Sinds 1991 voert Kyocera haar milieucharter en was de eerste Japanse onderneming die zich toelegde op een milieuvriendelijke green-recycle-img.jpgbedrijfsvoering. Kyocera is een wereldwijde vooraanstaande fabrikant van milieuvriendelijke en hoogwaardige kopieerapparaten, printers en multifunctionals. Bescherming van het milieu speelt een grote rol in haar dagelijkse werkzaamheden. 

ISO certificering

De gehele Kyocera organisatie is ISO 14001 gecertificeerd. Deze certificering helpt organisaties hun invloed op het milieu te beperken, het zorgt voor opvolging van de milieuwetgeving, reduceert effectief het afval en implementeert een programma van voortdurende verbeteringen om beste praktijken te garanderen. Kyocera Mita kan zo aantonen dat arbeidspraktijken en -processen voldoen aan strikte normen voor beste milieupraktijken, als vastgesteld door middel van audits door derde partijen.

Harmonie

Sinds tientallen jaren verricht Kyocera research gericht op de ontwikkeling van de meest geavanceerde apparatuur voor document management, maar dat doen we in harmonie met de natuur. 

Tegenwoordig is milieubescherming een van de grootste uitdagingen die wij samen het hoofd moeten bieden. Het in evenwicht houden van economische ontwikkeling en milieubehoud is een uitdaging, die door zowel de consument als het bedrijfsleven moet worden aangepakt. Volgens het Europese milieuagentschap zal de vraag naar energie in Europa tegen 2030 bijna 20% gestegen zijn, wat een forse impact op het milieu zal hebben.

Belangrijke onderwerpen voor Kyocera Mita op het gebied van milieu zijn: energieverbruik, luchtverontreiniging (gebruik van koelvloeistoffen) en daaruit voortvloeiende milieuaspecten van goederen.

Erkende milieucertificeringen

Deze inzet voor de ontwikkeling van milieugerichte technologie heeft ertoe geleid, dat vele apparaten van KYOCERA Document Solutions erkende milieucertificeringen hebben gekregen, waaronder:

Kyocera_milieu_certificeringen.jpg

BSI: ISO 14001-certificaat voor beste milieupraktijken
Energy Star:
een keurmerk voor energie-efficiënte producten zoals printers, multifunctionals, beeldschermen en pc's.
Blaue Engel:
het meest prestigieuze Duitse milieukeurmerk voor kantoorproducten
Nordic Swan:
een Zweeds milieukeurmerk. KYOCERA Document Solutions was de eerste printerproducent die dit keurmerk ontving
Eco Leaf:
een Japans programma voor milieulabelling
Eco Mark:
een Japans keurmerk voor producten die de milieu-impact in het dagelijkse leven aanzienlijk verlagen.

De milieustrategie van Kyocera richt zich op vier belangrijke vlakken:

  • Technologie
  • Recyclen
  • Milieubeheer
  • Sociale verantwoordelijkheid van ondernemen


Meer informatie over de milieustrategie? Bel 0488-745055 of E-mail.