Printkosten

Betaalt u niet teveel voor uw printer of kopieerapparaat?

De aanschafprijs van een printer is vaak het topje van de ijsberg. Verreweg de grootste kosten zijn de printkosten. Goedkoop een leuke kleurenlaser kopen en dan schrikken van de prijs van nieuwe toners. Lees verder om te zien hoe u kunt besparen op printkosten.

Waar let u op bij de aanschaf van een printer of kopieerapparaat:

  • Maximale printsnelheid?
  • Specificaties als resolutie, geheugen en papierbakken?
  • Aanschafprijs?
  • Kosten van toners en drums, energieverbruik?

Uit de praktijk blijkt dat over het laatste meestal niet wordt nagedacht. Die goedkope laserprinter blijkt opeens toners nodig te hebben van 350 euro en die gaan dan maar 1500 pagina's mee. En nu moeten er nieuwe drums in en wat is een fuserunit?

Zo krijgt u achteraf een hoop onvoorziene kosten waardoor een een afdruk al gauw 25 - 30 cent per pagina kost. Veel fabrikanten subsidieren de verkoop van printers om vervolgens te verdienen aan de verbruiksmaterialen.

Hoe wij u kunnen helpen?

1. Meet en controleer

Bijna ieder fabrikant levert software mee waarmee je kan zien hoeveel er afgedrukt wordt en door wie. Kleurenafdrukken zijn relatief veel duurder dan zwart-wit. Print liever eerst een zwart-wit testafdruk en controleer of die goed is.

2. Hou rekening met verbruikskosten

Niet de aanschafkosten maar de kosten voor toner en drum zijn bepalend voor de totaalkosten.

3. Stroomverbruik

Vaak staan printers en kopieerapparaten de hele dag aan, gebruik daarom de energiespaarstand en bespaar zo op printkosten.

4. Standaardiseer

Hoe meer soorten printers, hoe groter de verscheidenheid aan toners en andere onderdelen. Gebruik zoveel mogelijk dezelfde printers zodat u niet later met een overschot aan toners blijft zitten.

5. Overweeg een vaste prijs per pagina

Sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een vaste prijs per afdruk af te spreken. Hierin is vaak alles inbegrepen en is het risico van kosten voor storingen en onderhoud voor de fabrikant.

Wij zijn dealer van o.a. Kyocera, HP en Toshiba. Graag rekenen wij voor u uit hoeveel u kan besparen op printkosten.


Ook besparen op printkosten? Bel 0488-745055 of E-mail.